pátek 21. srpna 2020

Se Sokoly na kolech v Moravičanech

Tělocvičná jednota Sokol Nová Bělá uspořádala od 1.- 6. července 2020 22. ročník cyklovýletu do Moravičan v Olomouckém kraji pro 22 sokolů (z toho 7 dětí a dorostu).

Zdatní cyklisté se dokonce vydali na kolech z Ostravy až do Moravičan. V následujících dnech jsme za slunečného počasí zamířili na novou cyklotrasu „Ochutnej Moravu na kole“, prohlédli si pohádkový hrad Bouzov a sbírky lesnictví na zámku Úsov, prozkoumali krápníky v Mladečských a Javoříčských jeskyních, zjistili zajímavosti ekologického domu přírody Sluňákov, podívali se na tábořiště v Hoštejně, osvěžili se na koupališti v Lošticích, v Moravičanském jezeře, v pískovně Náklo a v jezeře Poděbrady u Olomouce, doplnili energii müsli tyčinkami Fit přímo od výrobce v Klopině a odvážlivci vyzkoušeli tvarůžkové zákusky i tvarůžkovou zmrzlinu v Lošticích.

Vynikající večeře nám připravili vstřícní a ochotní majitelé blízké Restaurace U Třebůvky v Moravičanech s výběrem ze dvou jídel, která všem velmi chutnala.

Ubytováni jsme byli v pěkné sokolovně s kuchyňkou, venkovním hřištěm a ohništěm. Večerní posezení a stolní hry v sokolovně nám zpříjemnilo zpívání s kytarou. Velké poděkování patří Tělocvičné jednotě Sokol Moravičany a starostce Jaromíře Saňákové za umožnění ubytování v jejich sokolovně.

Letošní cyklovýlet byl skvělý a všem účastníkům se velmi líbil. V příštím roce v tradičním termínu od 1.- 6. 7. 2021 opět v Moravičanech na kolech na shledanou!

Karla Motyčková, TJ Sokol Nová Bělá