neděle 14. února 2021

Dopis sestry starostky ČOS Ing. Hany Moučkové

 Vážené sestry, vážení bratři,

dovolte mi Vám v novém roce popřát, abyste byli šťastní, což mimo jiné znamená, že budete zdraví a že se budeme moci zase všichni věnovat naší činnosti. Návrat do našich sokoloven, tělocvičen, na všechna sportoviště a možnost věnovat se pohybu a sportům je pro náš spolek, ale i pro celou společnost, velmi důležitý, a to obzvláště v této době.

Ráda bych se na Vás všechny obrátila s prosbou ohledně podpory našich sokolských jednot a žup. Jak víte, i ekonomická situace není jednoduchá, často jednoty zcela postrádají příjmy z pronájmů a další hospodářské činnosti. 
Jedním z klíčových zdrojů jsou pro naše jednoty i župy členské příspěvky našich členů. Tato podpora našeho spolku je od Vás vždy brána jako krásné gesto, které vyjadřuje sounáležitost nejen s komunitou pohybující se kolem Vaší sokolovny, ale také s myšlenkami, které Česká obec sokolská zastává.

Chtěla bych Vás v této době - často komplikované i pro Vás osobně - vyzvat, abyste tuto podporu zachovali i v době, kdy není možné sokolovny navštěvovat. Právě nyní je Vaše podpora nesmírně důležitá, možná důležitější než kdykoli dříve.

Dovolte mi také vyjádřit upřímné poděkování všem našim členům, kteří v této době zakoupili spolkovou známku, případně předali dar jednotlivým tělocvičným jednotám, ačkoliv jsou si vědomi, že naše činnost je v důsledku pandemie velmi omezena. Jsem přesvědčena, že je to vyjádření respektu nejen našemu spolku, ale i všem dobrovolníkům, trenérům, cvičitelům za jejich činnost. Také je to čin, který jasně dokazuje, že Vám záleží na zachování sokolovny v místě, kde žijete, a s tím i sokolské činnosti, což není bez této podpory snadné. Věřím, že se všichni chceme po pandemii vrátit k našim zájmům, které nás v životě obohacují a drží při síle tělo i ducha.
Jsem přesvědčena, že všichni současnou pohnutou dobu zvládneme, že dokážeme, že jsme silným společenstvím - komunitou a již nyní se těším, až se zase začneme potkávat při našich akcích.
Se sokolským pozdravem
Ing. Hana Moučková, starostka ČOS