pondělí 4. prosince 2023

Posletové odpoledne a Rozloučení s létem 2023


Tělocvičná jednota Sokol Nová Bělá uspořádala v neděli 10. záři 2023 Posletové odpoledne na sokolském hřišti v Nové Bělé, které moderovala Veronika Sedlářová. Za slunečného dne se společným nástupem na plochu v čele se Sokolskou stráží s novým sokolským praporem představilo 70 cvičenců Tělocvičné jednoty Sokol Nová Bělá a hosté z Tělovýchovné jednoty Sokol Stará Bělá (z toho 23 dětí a dorostu) v 7 hromadných skladbách.

Skladbou Sněhuláci zahájilo 6 rodičů s dětmi s gymbalem vzpomínkou na zimní radovánky na sněhu pod vedením Karly Motyčkové.

Sletovou skladbu V peřině z 16. všesokolského sletu 2018 předvedlo 8 žaček s gymnastickými kladinkami na hudbu ze stejnojmenného pohádkového muzikálu pod vedením Rozálie Andrýskové a Marie Motyčkové.

Skladbu Popeláři cvičilo 20 rodičů s dětmi ze Staré Bělé s popelnicemi pod vedením Svatavy Zezulkové a Ivety Jankové.

Československou sletovou skladbu Spolu z 16. všesokolského sletu 2018 předvedlo 11 žaček, mužů a žen v upravené verzi pod vedením Rozálie Andrýskové a Marie Motyčkové.

Skladbu Příběhy léta, se kterou vystoupili cvičenci České asociace sportu pro všechny na 17. Světové gymnaestrádě v Amsterdamu 2023, předvedlo 5 mužů a žen ze Staré Bělé ve zkrácené verzi pod vedením Evy Krejčíčkové a Hany Lafkové.

Sletovou skladbu Kontrasty z 15. všesokolského sletu 2012 předvedlo15 žen s šátky pod vedením Hany Rydrychové.

Se skladbou Sestry v akci zajistilo 5 žen ze Staré Bělé se stepy úchvatný závěr Posletového odpoledne pod vedením Jany Mončkové.

Na sokolském hřišti následovalo oblíbené Rozloučení s létem. Na 14 atletických a dovednostních stanovištích soutěžilo 151 dětí, které hodnotilo 39 rozhodčích ze Sokola Nová Bělá.

Novinkou byl pro rodiče s dětmi sletový štafetový běh na 20 metrů s obří nafukovací pastelkou. Společně jsme uběhli 2024 metrů jako připomenutí, že se v roce 2024 bude konat 17. všesokolský slet v Praze.

V dětském obchodě si děti vybraly pestré odměny v různých hodnotách.

Akce se konaly za podpory Nové Bělé, statutárního města Ostravy, Moravskoslezského kraje a MŠMT.

V příštím roce na Posletovém odpoledni a Rozloučení s létem 8.9.2024 Nazdar!

Album s fotografiemi najdete TADY.

Karla Motyčková, Sokol Nová Bělá