sobota 31. srpna 2019

Posletové odpoledne a Rozloučení s létem

Tělocvičná jednota Sokol Nová Bělá uspořádala v neděli 8. září 2019 Posletové odpoledne na sokolském hřišti v Nové Bělé. Za chladného počasí se ve dvou sokolských sletových skladbách představilo 32 cvičenců z Nové Bělé (z toho 24 dětí a dorostu). Program zahájil společný nástup.
 Ve skladbě Ať žijí duchové, předvedené na XV. všesokolském sletu v Praze v roce 2012, na hudbu ze stejnojmenného filmu stavělo z velkých kbelíků hrad 16 rodičů s dětmi a mladších žákyň.
Ve skladbě Výlet s aerobikem, předvedené na XIV. všesokolském sletu v Praze v roce 2006, za doprovodu svižné hudby skupiny Děda Mládek Illegal Band všechny nadchlo vystoupení 16 dorostenců a dospělých se stepy.
Padesáti otužilým divákům se obě vystoupení velmi líbila. Fotografie z akce naleznete na webových stránkách sokolnovabela.blogspot.com nebo přímo na https://sokolnovabela.rajce.idnes.cz/Posletove_odpoledne_8._zari_2019/ a videozáznam na novabela.cz. Poděkování patří šikovným cvičencům a cvičitelkám (Karla a Marie Motyčkovy a Rozálie Andrýsková). V příštím roce na Posletovém odpoledni opět na shledanou.



Prohlédněte si fotografie z obou akci.
Posletové odpoledne - fotografie
Rozloučení s létem - fotografie








Tělocvičná jednota Sokol Nová Bělá uspořádala v neděli 8. září 2019 Rozloučení s létem. Za deštivého počasí přišlo na sokolské hřiště v Nové Bělé soutěžit 38 otužilých dětí. Většina ze 13 disciplín byla tentokrát umístěna na oploceném hřišti s umělým povrchem. 31 rozhodčích bodově hodnotilo souboje závodníků v atletických a dovednostních disciplínách nebo zajišťovalo chod dětského obchodu, ve kterém si děti vybraly za získané body zajímavé hračky.
Poděkování patří všem statečným rodičům, kteří přišli se svými dětmi i v nepříznivém počasí, za dobrovolné vstupné ve výši 1242 Kč, určené na nákup odměn na příští soutěže. Akce se uskutečnila za přispění statutárního města Ostravy, Nové Bělé, Moravskoslezského kraje a MŠMT. V příštím roce na Rozloučení s létem opět se sluníčkem na shledanou.